Δύο διαφημίσεις, ένα γύρισμα, μια όμορφη καλοκαιρινή μέρα.

Περίπου πριν από ενάμιση χρόνο, όταν έκλεισε η διαφημιστική που εργαζόμουν, έθεσα σε εφαρμογή μια μικρή ιδέα: ένα ευέλικτο σχήμα, που ως ανεξάρτητοι επαγγελματίες προσφέρουμε διαφημιστικές υπηρεσίες σε εταιρίες. Η ιδέα αυτή, που άρχισε να αποδίδει καρπούς σχεδον με τη σύλληψή της, με οδήγησε φέτος σε επαφή με τις εκδόσεις Ψυχογιός, που μας ανέθεσαν την καλοκαιρινή τους καμπάνια σε τηλεόραση και ραδιόφωνο. Πρωτοποριακή ενέργεια η απόφαση των εκδόσεων Ψυχογιός, αφού ούτε στη χώρας μας ούτε και στο εξωτερικό τα βιβλία διαφημίζονται στην τηλεόραση με διαφημιστικά σποτ. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, περιορίζονται να δείχνουν το εξώφυλλο του βιβλίου.

Διπλός λοιπόν ο ενθουσιασμός της ομάδας και το κόνσεπτ της καμπάνιας είναι απλό στη σύλληψη, αλλά δημιουργικό και πρωτότυπο: «Ένα βιβλίο. Όλα τα συναισθήματα». Όταν διαβάζουμε ένα βιβλίο, οποιουδήποτε είδους, ένα πλήθος συναισθημάτων πηγάζει από τις σελίδες του. Το βιβλίο είναι η αρχή των συναισθημάτων μας. Γι’αυτό, στις ταινίες μας, οι πρωταγωνίστριες σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον, γυρίζουν πίσω στο χρόνο, σε ένα rewind, δείχνοντας μας το φάσμα των συναισθημάτων τους, που τους προξενούν οι σελίδες του βιβλίου, μέχρι να φτάσουμε στην αρχή: στο εξώφυλλο.

Το γύρισμα έγινε σε μια πανέμορφη περιοχή που χαρακτηρίζεται από το απέραντο γαλάζιο και τον λαμπερό ήλιο της Αττικής (δεν το αποκαλύπτω, για να μη χαλάσω τη μαγεία της ταινίας). Το συνεργείο, ο σκηνοθέτης, η μακιγιέρ και οι ηθοποιοί, η Μαίρη και η Ελευθερία ήταν εκεί από τις 07.30 το πρωί: δοκίμαζαν, έστηναν, ετοιμαζόντουσαν! Κατά τις 11.00, όλα ήταν πια πανέτοιμα και ξεκίνησε το γύρισμα.

Το αποτέλεσμα μας δικαίωσε όλους όσους εργαστήκαμε ομαδικά: δύο πολύ καλές ταινίες, που αναδεικνύουν σε πρωταγωνιστή τα βιβλία. Βιβλία που μας ταξιδεύουν, μας συντροφεύουν και γεννούν πλήθος συναισθημάτων. Συγχαρητήρια λοιπόν σε όλους, γιατί ο καθένας είχε έναν σημαντικό ρόλο να παίξει σε αυτή την προσπάθεια.

Υ.Γ. 1 Απαιτήθηκε πάρα πολύ δουλειά και από μας και από την ομάδα παραγωγής και από τις εκδόσεις Ψυχογιός, για να γυριστούν δύο ταινίες 20». Σκεφτείτε αναλογικά, τι δουλειά απαιτείται και από πόσους πολλούς ανθρώπους, για τις ταινίες που απολαμβάνουμε στο σινεμά. Να μασάτε λοιπόν το ποπκόρν με μεγαλύτερο σεβασμό προς τους συντελεστές!

Υ.Γ.2 Η καλοκαιρινή καμπάνια αποτελείται συνολικά από 4 ταινίες και έξι ραδιοφωνικά. Αμέσως μετά τις φωτογραφίες από τα γυρίσματα, παραθέτω τα links για να τις απολαύσετε.

Οι πρωταγωνιστές της διαφήμισης.

Οι πρωταγωνιστές της διαφήμισης.

Το συνεργείο.

Το συνεργείο.

Ο σκηνοθέτης με την πρωταγωνίστρια της πρώτης ταινίας, τη Μαίρη.

Ο σκηνοθέτης με την πρωταγωνίστρια της πρώτης ταινίας, τη Μαίρη.

Το εργαλεία του μακιγιάζ.

Το εργαλεία του μακιγιάζ.

η Ελευθερία, η πρωταγωνίστρια της δεύτερης ταινίας, μακιγιάρεται.

η Ελευθερία, η πρωταγωνίστρια της δεύτερης ταινίας, μακιγιάρεται.

Ώρα για γύρισμα.

Ώρα για γύρισμα.

Στοιχεία του σκηνικού.

Στοιχεία του σκηνικού.

Δημιουργόντας τα ειδικά εφέ.

Δημιουργώντας τα ειδικά εφέ.

Και εδώ, οι ταινίες:

Με λένε Ντάτα της Λένας Μαντά: http://youtu.be/TpQf0yMQxD0

Η καρδιά θυμάται της Λένας Οικονόμου: http://youtu.be/mnmNnNQ7myk

Inferno του Νταν Μπράουν: http://youtu.be/GJavybnsG3Y

1Q84 του Χαρούκι Μουρακάμι: http://youtu.be/4u123BBUFkg

Advertisements

2 thoughts on “Δύο διαφημίσεις, ένα γύρισμα, μια όμορφη καλοκαιρινή μέρα.

  1. Εύγε για τις ιδέες.

    Θα ήθελα να μάθω περισσότερα για τη δουλειά αυτή και την κινητοποίησή σας να δραστηριοποιηθείτε κατ’ αυτόν τον τρόπο. Αν έχετε χρόνο, παρακαλώ όπως επικοινωνήσετε μαζί μου μέσω LinkedIn (gr.linkedin.com/in/ethelagelatou/).

    Ευχαριστώ πολύ και πάντα επιτυχίες,
    ΕΑ

Οι σκέψεις σας

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s